Lilla huset på slätten

2015-11-22
18:47:35

Färgprover

 
Några kulörer av grått och vitt ur Ottossons sortiment, samt en egen blandning. Smidigt att man kan köpa provbukar relativt billigt. Man kan visserligen köpa provbitar också för en liten slant men roligare att göra egna :-) Vi är glada att det finns en byggnadsvårdsbutik på relativt nära håll, Svea Tradition utanför Falköping!
 
Nu återstår dock att få ihop en vettig färgsättning i köket. Det ligger mot norr och därför vill vi föra in varma toner och mycket ljus. Matsalen som ligger mot söder kan få vara lite kallare nyanser. Då blir det nog bra balans och Feng Shui :-)
 
Det som uppdagats är att pärlspontsskafferiet gått i en beigegrå ton, foder till dörr i ljusgrått och senare blev iaf en dörrs foder målade beige lika skafferiet,  dörrbladen vita. Fönsterfoder ljusgrå, fönster vita. Socklarna är lite oklart. Antingen var ursprungsgolvet bara såpat eller så var det målat i en gråblå nyans. Tapetlagren är många och färgerna lite förändrade men kan ha varit ljusgrön/beige... Med det i tankarna lutar vi mot den nedre 4 proverna tillsammans med ekbänkskiva (inte det provet).