Lilla huset på slätten

2015-10-02
22:36:57

Långsamt framåt....

Med jobb och en av oss på annan ort större delen av veckorna så går det lite trögt för oss men med en snäll pappa som är duktig snickare så händer en hel del ändå! Värmepump har vi fått in, pardörr från hall till veranda som min pappa gjort!! Golvsocklarna har han också tagit fram lika originalet i hallen.  För den skarpsynte så kan jag meddela att de "blyinfattade" klisterlapparna på fönstren är ytterligare ett tappert försök från de tidigare ägarna att förstöra originalfönstren. Hoppas vi kan lösa upp klistret (som sitter stenhårr) utan att skada de fina rutorna! 
 
Tanken med trossbotten är att rensa bort de värsta högarna av löv, musbon och gamla agner o annat bös och fylla på med nytt sågspån där det fattas. På de ställen där allt är utgrävt  lägger vi lumppapp i facken innan vi fyller med spån.
Och lumppapp på bjälkarna för att minska "knakandet" i golvet. Slangen till elen är nedlagd och infälld i väggarna eftersom det blir helt nytt. Hade det varit ett inrett rum hade vi gjort annorlunda men detta är ju ett tillägg och vi har kännt oss lite friare i valen gällande stil. Dock håller vi oss till naturliga materal som linisolering, sågspån och pärlspont. Ett massovgolv av gran ska vi också lägga in. Timmerväggarna som håller "ihop" huset behåller vi i princip allt av och använder för att dela un planlösningen. 
Det blev lite slang.... 
 
Fantastiskt vackra solnedgångar denna veckan!